Šialené, odsúdenia hodné a ťažko pochopiteľné. Inak sa nedá nazvať počínanie jedného z “fanúšikov” v Gbeľanoch. Z opisu situácie naskakuje mráz aj bez toho, aby to človek videl naživo.

V 6.A lige Stredoslovenského futbalového zväzu sa v zápase ŠK Gbeľany vs. TJ Horný Hričov, ktorý sledovalo 120 divákov, odohral dráma, na akú sotva miestni zabudnú.

Počas prestávky (za stavu 0:0) vytiahol jeden z fanúšikov na delegáta zápasu zbraň, ktorú natiahol a priložil mu ju k hlave. Sportnet o incidente informovali fanúšikovia aj funkcionári hostí.

„Stál som dvadsať metrov od toho. Bál som sa. Ten zvuk uzáveru a pozeráte priamo na to… Vo futbale som videl veľa, ale toto nikdy. Veľmi smutné,“ informoval Sportnet fanúšik Dano Vydra.

Sportnetu sa podarilo spojiť aj s delegátom stretnutia, pánom Vladimírom Baďurom, ktorý bol pochopiteľne zhrozený.

Pokutový kop, aký “svet nevidel”: Bizár z 2. slovenskej ligy!

„Zbehlo sa to veľmi rýchlo. Vážnosť situácie som si uvedomil až vtedy, keď začali niektorí diváci utekať. Bál som sa, bol ohrozený môj život,“ prezradil delegát Vladimír Baďura. Šokujúce je, že údajne bol tento “fanúšik” bývalým rozhodcom.

„Neslušným a vulgárnym spôsobom sa vyjadroval na adresu hráčov a rozhodcov, preto som pokladal za potrebné ho upozorniť a požiadal som ho, aby sa vyjadroval slušne. Chcel som zaznamenať jeho správanie na video. V tom pristúpil ku mne, domnieval som sa, že mi chce zabrániť vo vykonávaní záznamu. On ma však začal ohrozovať zbraňou,“ opísal tieto chvíle hrôzy Baďura.

Páchateľ následne, našťastie, namiesto vystrelenia ušiel z miesta činu, no podľa dostupných informácií bol veľmi rýchlo chytený policajtami, ktorí boli privolaní.

Duel napokon skončil víťazstvom hostí v pomere 0:2, oba góly padli v záverečných dvadsiatich minútach.

Zdroj: Sportnet | Foto: Google Maps