Charizmatický nemecký futbalový tréner Jurgen Klopp sa venuje futbalu celý život. Najskôr ako futbalista, neskôr ako veľmi úspešný tréner. V Dortmunde a následne v Liverpoole dosiahol veľké veci. V júni 2024 sa ale lúčil so slovami, že si potrebuje od futbalu oddýchnuť.

Zdá sa však, že bez práce dlho nevydržal a v jeho prípade rozhodne nebol problém nejakú si nájsť. Nepochybne mal dostatok ponúk, on však prikývol na pomerne “špecifickú”.

Klopp totižto minimálne nejakú dobu nebude trénerom ale šéfom futbalu v skupine Red Bull.

Nemecké Lipsko a raúsky Salzburg sú najznámejšími značkami, ktoré si každý futbalový fanúšik so značkou Red Bull spojí. Ale rovnako pod ňu patriaaj americký New York Red Bulls, anglický Leeds, brazílske Bragantino a japonská Omiya Ardija.

Klopp bude v kontakte s trénermi týchto tímov a bude s nimi riešiť tréningy, taktiku na zápasy alebo hernú filozofiu. Slovo bude mať aj pri hľadaní posíl. Bude teda akýmsi mentorom.

„Vidím svoju rolu prevažne ako mentor pre trénerov a vedenie klubov Red Bullu, ale koniec koncov budem jednou zo súčastí organizácie, ktorá je jedinečná, inovatívna a hľadí do budúcnosti,” uviedol Klopp.

Zdroj: Transfermarkt | Foto: IG/kloppo