Kylian Mbappé je už niekoľko rokov označovaný za jedného z najlepších a najcennejších futbalistov sveta. Už v roku 2018ako tínedžer sa stal majstrom sveta a najmlaším strelcom gólu vo finále svetového šampionátu od Pelého z roku 1958.

Prečo sme spomenuli práve takýto špecifický úspech?

Francúzi vyhrali vo štvrtok v rámci Ligy národov proti Izraelu a 4:1, a to bez Mbappého, ktorý je už aj oficiálnym kapitánom Francúzska. Príčinou bolo údajné zranenie, pre ktoré sa ospravedlnil.

Samotný 25-ročný útočník pritom už naskočil pred reprezentačnou prestávkou do dvoch duelov Realu Madrid a veľkým problémom sa stalo predovšetkým zastihnutie tejto superstar vo štvrtok večer na súkromnej party v Štokholme.

To je vzhľadom k jeho postaveniu v reprezentácii mimoriadne nevhodné, veď to naznačuje, že zrejme ani len nesledoval duel svojich spoluhráčov z národného tímu.

Už sa objavujú názory bývalých hráčov či fanúšikov, že by mal prísť minimálne o kapitánsku pásku alebo by mal byť vyradený z národného tímu. Zároveň sa špekuluje o tom, že Mbappé by chcel hrávať za národný výber len “podstatnejšie” zápasy, keďže aj on cíti, že kalendár je stále viac nahustený.

Zdroj: Goal.com | Foto: IG/k.mbappe