Slovenská futbalová reprezentácia má po Štyroch kolách LIgy národov 10 bodov, v Azerbajdžane dokázala vyhrať 1:3 a práve to je v túto chvíľu najpodstatnejšie. Ale nejaká eufória z trénera Calzonu rozhodne nesršala.

„Bol to ťažký zápas, ale očakávali sme takýto priebeh. Prišli sme veľmi unavení, bolo to vidno. Zápas so Švédmi nám vzal veľmi veľa energie. Doma sme si vytvorili proti Azerbajdžanu určite viac príležitostí, ale tiež sme dovolili súperovi veľa a to sa mi nepáči. Hráčom musím vytknúť nejaké veci aj dnes. Celkovo si však myslím, že mužstvo sa ukazuje v dobrom svetle, Najbližšie ideme hrať proti Švédsku, ktoré je neskutočne silné,” zhodnotil duel náš lodivod.

Azerbajdžan – Slovensko 1:3

Góly: 38. Bayramov – 15. vlastný, 75. Lukáš Haraslín, 86. Dávid Ďuriš

Čo sa týka priebehu zápasu, možno kľúčové bolo vylúčenie domáceho Emreliho v 70. minúte za stavu 1:1. Naši hráči mali vyššie držanie lopty (60%), no na strely i strely na bránu sme boli na tom prakticky rovnako. Podstatná bola efektivita našich, všetky tri strely na bránu v nej i skončili.

Čo sa týka spomínanej únavy, nedá sa o nej pochybovať, veď medzi zápasmi v Bratislave a Baku neubehlo ani 70 hodín a aj let bol pomerne ďaleký. V neposlednom rade ale uznaž aj náročnosť duelu proti Švédsku a taktiež skutočnosť, ze nastúpila takmer identická základná jedenástka.

Slovensko, ako spomenul aj tréner, najbližšie bude čakať duel vo Švédsku a na záver sa predstavíme doma proti Estónsku. Tieto duely sú na programe v polovici novembra.

Zdroj: Šport.sk | Foto: IG/mrfrancescocalzonaofficial