Kto sa stane víťazom prezidentských volieb v USA, ktoré sa konajú začiatkom novembra? Najnovšie prieskumy ukazujú, že to, čo sa zdalo pred mesiacom už relatívne naklonené, je preč.

Donald Trump albo Kamala Harris? Kým sa Joe Biden nevzdal kandidatúry, Donald Trump v prieskumoch renomovanej televízie NBC News viac ako rok vyhrával, hoci len mierne. Avšak pred mesiacom, keď po prvýkrát Bidenovo meno nahradllo to Kamaly Harris, mala kandidátka Demokratickej strany navrch o 5 percentuálnych bodov, čo nebolo práve málo.

Najnovší prieskum ale ukázal, že popularita v prípade Kamaly Harris povytratila, veď jeho výsledok ukázal remízu. Obaja kandidáti získali v prieskume po 48% hlasov, 4% sa voľby zriekli.

Každopádne, v USA nie je podstatný celkový počet získaných hlasov ale body, ktoré kandidáti získajú. Avšak aj v tomto prípade sa zdá, že voľba bude mimoriadne tesná, veď v mnohých členských štátoch sú preferencie vyhranené, zatiaľ čo údajne iba v siedmych je to otázne a body predbežne poukazujú na to, že to bude skutočne veľmi tesné.

Trump je rozčarovaný z Ukrajiny: „Po znovuzvolení …!“

Zdroj: NBC News | Foto: YT/Guardian News