Pep Guardiola začal svoj trénersky príbeh písať už pred necelými dvomi desaťročiami, pričom v roku 2008 sa ujal oficiálne kormidla prvého tímu FC Barcelona. Vtedy odštartovala nevídaná éra.

Guardila ovládol s Barcelonou futbalový svet. Následne bol pod jeho vedením fenomenálny i Bayern Mníchov, s ktorým ale nevyhral Ligu majstrov. A v roku 2016 prevzal Manchester City, z ktorého urobil doslova stroj.

Guardiola predtým hrával aj za FC Barcelonu, španielsku reprezentáciu a napríklad kratšie aj v talianskej lige. Zažil teda ako tréner či hráč na zbízka stovky výborných hráčov, a aj niekoľko fenomenálnych rozdielových ikonickyćh postáv svetového futbalu.

Kto je preňho osobne najlepším futbalistom histórie? Asi to len málokoho prekvapí, že ním je podľa neho Lionel Messi, ktorého v rokoch 2008-2012 v FC Barcelone viedol a dopomohol mu k sláve. Vlastne pomohli si navzájom.

Španielsky kouč Argentínčana v šou Che Tempo Che Fa priam zasypal superlatívmi. „Musíte ho spoznať. Pre mňa je ľahké povedať, že je to najlepší hráč všetkých čias.  Možno je to neúctivé voči Pelému alebo Maradonovi, ale pre mňa je odpoveď Messi pomerne ľahká. Nikdy som nevidel nikoho takého ako on,“ uviedol Pep Guardiola.

„Videl som ho trénovať každý deň a každý tretí či štvrtý deň hrať neuveriteľným spôsobom. Keď ho vidíte takto zblízka, uvedomíte si, aký v skutočnosti je,“ uzavrel Španiel a nedal priestor na žiadnu diskusiu v tomto smere.

Zdroj: Marca, Che Tempo Che Fa | Foto: IG/mancity, IG/leomessi