Mala iba 18 rokov a pred sebou de facto celý život. Bola prakticky zdravá, ale vinou alergie na viaceré potraviny mala do istej miery skomplikovaný život. A práve to ju stálo život, zomrela doslova v náručí matky.

Tragický príbeh sa odohral v Maroku, kde bola mladá Britka, hoci, paradoxne, pôvodom Maročanka, na dovolenke s rodičmi.

Behom jednej z večerí si objednala jedlo, ktoré malo spĺňať všetky požiadavky ohľadom jej zdravotného stavu, teda povinnosťo bolo vyhnúť sa všetkým alergénom, na ktoré mala alergiu.

Napriek tomu sa priamo v reštaurácii odohrala tragédia s najhorším možným koncom. Lily po skonzumovaní obyčajného kuracieho mäsa s hranolkami odpadla v náručí vlastnej matky po tom, ako sa už predtým pokúsila vyzvraciať na toalete všetky sústa, ktoré zjedla. No mala tak silnú alergickú reakciu, že následne odpadla do bezvedomia a po troch dňoch v nemocnici bola odpojená od prístrojov, keďže nemala žiadnu mozgovú aktivitu. Nepomohla ani aplikácia liekov, ktoré mala neustala pri sebe.

Čo sa teda stalo? Prípad sa stále vyšetruje, no zdá sa, že chyba nastala v okamihu, keď na tanieri v zeleninovej prílohe boli krevety namiesto mrkvy. Údajne v zle osvetlenom priestore si tieto suroviny pomýlil personál pripravujúci jedlo.

A práve mäkkýše boli jedným z alergénov, ktoré nemohla 18-ročná žena jesť. Podobne ako nemohla jesť mliečne výrobky, ryby či orechy.

Zdroj: The Sun | Foto: Depositphotos