V piatok 18. októbra mala 1. liga (2. najvyššia súťaž) na programe 10. kolo, v ktorom opäť nezaváhala vedúca Dubnica, rovnako tak ani jej prenasledovatelia z Prešova a Humenného, ktorí boli pred sezónou pasovaní do pozície najväčších favoritov.

Avšak hral sa aj zápas dvoch nováčikov, ktorí využili voľné miestenky. Domáca HK Detva bola porazeným finalistom a prijala miestenku Púchova, ktorý odmietol postup a hosťujúcy celok TEBS Bratislava je premenovaný celok Hamuliakova, ktorý hral tiež v tretej najvyššej súťaži neúspešne play-off.

Zápas dvoch celkov zo spodnej polovice tabuľky priniesol suverénne najnižšiu návštevu kola (len 274 divákov), no aj konfrontáciu syna so slávnym otcom. Vyhral syn.

Zápas skončil triumfom bratislavského celku v pomere 3:5, pričom v drese hostí strelil jeden gól (zároveň prvý v sezóne) 21-ročný Richard Šechný, syn legendy slovenskej Extraligy.

Jeho otec, Richard Šechný senior, ešte aj ďaleko po štyridsiatke žiaril v nižších domácich súťažiach a celkovo na našich štadiónoch výrane prekročil métu 1000 zápasov. Teraz je už ale skoro desaťročie trénerom, pred sezónou 2024-25 sa stal hlavným koučom práve Detvy. Tej sa zatiaľ veľmi nedarí a so siedmymi bodmi je predposledná.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený HK DOXXbet Detva (@hk.doxxbet.detva)

Zdroj: Flashscore, Eliteprospects | Foto: IG/hk.doxxbet.detva