Patrí medzi najúspešnejších olympionikov, no aktuálne by určite veľmi rád vymenil všetky svoje športové úspechy za to, aby mohol žiť dlhšie, ako mu je predpovedané.

Meno Chris Hoy možno nie je práve najslávnejšie, no tento dráhový cyklista je držiteľom šiestich zlatých medailí z olympiády a na majstrovstvách sveta nazbieral až 24 cenných kovov, z toho jedenásť titulov (11-8-6).

Avšak ešte koncom roka 2023 sa dozvedel najhoršiu správu, akú mohol. Lekári mu povedali, že jeho rakovina je nevyliečiteľná a pravdepodobne ho pripraví o život do dvoch až štyroch rokov.

48-ročný bývalý cyklista tak vie, že s veľkou pravdepodobnosťou sa nedožije 50. narodenín, a ak áno, zrejme ich sotva stihne osláviť.

Chorobu mu diagnostikovali v septembri 2023, pričom pôvodne šiel doktorovi s celkom inými problémami. Keď vyhľadal lekársku pomoc na liečbu toho, čo považoval za natiahnuté rameno, skenovanie odhalilo, že mal rakovinu prostaty, ktorá sa rozšírila do ramena, bedra, panvy, chrbtice a rebier.

Brit, ktorý všetky svoje veľké cyklistické úspechy dosiahol v rokoch 2002-2012, to uviedol v rozhovore pre Sunday Times, ktorý predchádza novembrovému zverejneniu jeho memoárov.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Skarper (@skarperofficial)

Zdroj: Sunday Times | Foto: IG/ Chris Hoy