43-ročný Branko Radivojevič je hokejovej verejnosti veľmi dobre známym menom. Teraz sa aj on rozhodol pridať svoj názor k slovám, ktoré v Kanade o slovenskom hokeji povedal Juraj Slafkovský.

Rodák z Piešťan spojil svoje hokejové začiatky i záver kariéry s Duklou Trenčín, no už na prahu dospelosti zamieril do Kanady, hrával aj NHL, ale taktiež KHL (v Spartaku Moskva bol i kapitánom) a pár rokov hral v Česku za Liberec.

Radivojevič má na konte striebro i bronz z majstrovstiev sveta v hokeji, je aj majstrom Česka víťazom juniorskej OHL (v Kanade) a aktuálne jeho syn Luka zamieril zo Švédska do Kanady a má potenciál byť o pár mesiacov draftovaný do NHL v 1. kole, špekuluje sa aj o tom, že by mohol byť v elitnej desiatke draftu.

NÁZOR: Mal Slafkovský v kritike SZĽH pravdu? Je isté, že … !

„Nepáči sa mi, že sa to strieľa cez médiá. On povie niečo, potom zväz, potom zas on… To nie je dobré a nepomáha to nášmu hokeju. Veď potom vznikajú len zbytočné krčmové reči,“ povedal Radivojevič, ktorý Slafkovského kritizoval aj po MS 2024, a to nie za výkony, ale za správanie, podľa neho vyžaroval negatívnu energiu.

Teraz je v rozpakoch aj z toho, ako sa postavia k mladému supertalentu hrajúcemu v prvej formácii Montrealu v najbližšej dobe v reprezentácii. „A ako to bude na MS? Zavoláme Slafka a budeme sa tváriť, že sa nič nestalo? Alebo ho nezavoláme, lebo niečo povedal?“

Radivojevič, ktorý ukončil aktívnu kariéru v roku 2019, teda perfektne vystihol problém s budúcnosťou Slafkovského v národnom tíme.

Rozhodnite aj VY: Kto je najvýznamnejší slovenský športovec po roku 1993?

Zdroj: Čas.sk | Foto: YT/Neskoro večer