V roku 2017 sa oslavoval v Žiline siedmy ligový titul v 21. storočí. V jej drese vyrástlo alebo odohralo aspoň niekoľko profesionálnych zapasov hneď niekolko našich reprezentantov a dnes kraľuje Niké lige.

MŠK Žilina bola po 10. kole v čele Niké ligy a ako jediná nespoznala premožiteľa. Po rokoch predávania cennejších hráčov si Žilinčania konečne aktuálne môžu užívať toho, že na trávniku nehrajú len “chlapci” do 21 rokov.

I s nimi ale dokázali v Žiline takmer nemožné, veď v žiadnej z posledných deviatich sezón neskončila MŠK Žilina v spodnej polovici tabuľky a viackrát sa predstavila aj v predkolách európskych pohárov.

Najnovšie do kabíny pribudol ikonický Peter Pekarík, okrem neho sú v tíme aj veterán Tomáš Hubočan (73 zápasov v reprezentácii), no aj Dávid Ďuriš či Adrán Kaprálik, hráči širšieho repre výberu a ďalšie zaujímavé mená.

Len máokto verí, že v Žiline obsadia horšie ako druhé miesto, no zdá sa, že fanúšikovia stále nie sú ochodtní navštevovať domáce zápase vo výraznejšom počte.

Aj na zápas 12. kola proti Podbrezovej, kde Žilinčania stratili v nadstavení víťazstvo (2:2), prišlo iba 1982 divákov, zatiaľ čo priemer ligy presahuje 2-tisícové číslo. Ani Pekarík nie je teda schopný prilákať viac divákov (v minulých zápasoch bolo na štadióne Pod Dubňom 2330 resp. 2062 divákov).

Najbližšie sa Žilinčania predstavia na domácom trávniku už v utorok v dohrávke 2. kola proti Ružomberku a pred repre prestávkou ešte zamieria do Michaloviec.

Zdroj: Flashscore | Foto: IG/mskzilina