Britskej polícii sa v sobotu podarilo zadržať podozrivého, ktorý mal spôsobiť bombový útok v londýnskom metre. Informujú o tom zahraničné média, podľa ktorých považuje tento krok britská polícia za veľmi významný.

Len 18-ročného mladíka sa im podarilo zatknúť v prístave v meste Dover na juhovýchode Anglicka. Tento muž mal spôsobiť piatkový výbuch na stanici metra Parsons Green, kde bola odpálená podomácky vyrobená bomba. Pri útoku sa zranilo 29 ľudí, našťastie pri ňom nikto nezahynul.

V Británii momentálne platí najvyšší stupeň ohrozenia teroristickými útokmi a po celej krajine sú posilnené policajné hliadky. Stanicu, na ktorej prišlo k útoku dnes znova otvorili do prevádzky.

K útoku sa síce prihlásila skupina Islamský štát, no či to bolo spôsobené naozaj týmto hnutím zatiaľ nie je známe. Polícia po tomto útoku vyzýva verejnosť, aby boli opatrní, ale nie vystrašení. Podľa britských médií má polícia informácie o viacerých páchateľoch, z čoho vyplýva, že sa stále jedná o podozrivých a nie jednom podozrivom.

BBC uvádza, že bomba bola zhotovená rovnakým spôsobom ako nálož pri útoku v Manchestri, pri ktorom zahynulo až 22 ľudí. Polícia momentálne vyhodnocuje zábery z bezpečnostných kamier, ktoré zachytávajú muža s bombou, ktorý nastupuje do metra.

Zdroj: BBC, Guardian | Foto: Twitter