Redaktorka TV Markíza, Kristína Kövešová je na stope ďalšiemu otrasnému prípadu, aký tu ešte nebol. Ak ste majitelia a milovníci “nemých tvárí” mali by ste byť na pozore!

Kristína Kövešová svoju odvahu ukázala v boji proti zlodejskej mafii v centre hlavného mesta a nemá problém robiť reportáže z miest, ako je bratislavský Pentagón. Teraz bojuje za práva tých najnevinnejších a ich zúfalých majiteľov. Odhalila, že aj na Slovensku prekvitá biznis, ktorý je známy po celom svete, psie zápasy! A všetky indície zatiaľ smerujú na juh Slovenska, do obce Neded, k pánovi Mikulášovi. E.

U spomínaného pána sa psy striedajú ako na bežiacom páse. Ako povedala jeho susedka, prichádzajú a odchádzajú tak rýchlo, že niekedy ani neregistruje či nejakého chlpáča vôbec doma mal. Tento “milovník” zvierat reaguje na inzeráty majiteľov, ktorí z rôznych dôvodov darujú svojich štvornohých kamarátov. Pán Juraj sa musel svojho psíka vzdať kvôli práci – aby netrávil celé dni doma sám. Ozval sa mu ochotne pán Mikuláš a dohodli sa, že psík zostane u neho. Pán Juraj mohol prísť psíka kedykoľvek navštíviť a pán Mikuláš mu sľúbil, že občas pošle aj nejakú tú fotku… Lenže, keď chcel Juraj prísť a zistiť ako sa jeho psovi vodí, nový majiteľ nikdy nemal čas. Keď sa Juraj domáhal odpovede, čo je vlastne s jeho psom, pán “chovateľ” povedal, že žiaľ utiekol. Podobný osud stretol aj psíka Charlieho, ktorého priniesla pani z občianskeho združenia za účelom hľadania nového domova pre nechcených psíkov. Po obhliadke budúceho domova pre chlpáča usúdila, že je všetko v poriadku. Lenže, keď sa domáhala návštevy, Mikuláš tvrdil že psa daroval. Na otázku komu, odpovedať nevedel. Prečo ho nevrátil naspäť Zuzane, vysvetliť tiež nedokázal.

Juraj naďalej pátral po svojom psovi, dokonca ponúkol odmenu. Bohužiaľ sa dozvedel, že Mikuláš jeho štvornohého miláčika predal za 50 eur. Zuzana potvrdila, že na psích zápasoch nemenovaná osoba videla Jurajovho psa. Jeho miláčik sa nedožil druhého kola…  Takže pán Mikuláš berie k sebe psíky, o ktoré sa milujúci majitelia z rôznych príčin nemôžu starať a potom ich predáva. A “hafani” umierajú tým najkrutejším, najbolestnejším spôsobom. Nie každý pes ide rovno do “boja”. Inšpektorka Slobody zvierat Romana Březinová tvrdí, že okrem psov, ktoré sú určené priamo na zápasy, sú aj takzvané tréningové psy, na ktorých majitelia svoje zvieratá trénujú. Na Mikulášovom pozemku sa nachádzali ďalšie tri psíky, bulteriéri. Na žiadosť Zuzany, im ich Mikuláš dal. Zuzana s Kristínou pre ne už našli nový domov. Mikuláš popiera, že by mal so psími zápasmi čokoľvek spoločné. Podľa dostupných informácií, sa tieto zápasy odohrávajú najmä na juhu a západe Slovenska, ale aj u našich maďarských susedov. Tieto gangy je ťažké vypátrať. Keď sa rozhodnete z akéhokoľvek dôvodu svojho psíka darovať, dobre si overte komu. Aby neskončili ako tie v dedine Neded.

Traja havkáči sú už v dobrých rukách
Veľká radosť štyroch párov očí
Vďaka Kristíne Kövešovej dostali psíci druhú šancu

 

Zdroj: markiza.sk | Foto: Facebook, depositphotos.com