Polícia Slovenskej republiky sa v príspevku na Facebooku s názvom “FAŠISTICKÁ LÚZA NEPATRÍ NA NÁŠ FACEBOOK” vyjadrila ku komentárom, ktorými sa jednotlivci vyhrážajú policajtom a ich rodinám. No opäť sa našli takí, ktorí odpovedali ďalším vyhrážaním, čo admina zjavne nahnevalo a odpísal.

“Všetko máme zaznamenané a budeme sa tým zaoberať. Myslieť si, že sa niekto schová za anonymný nick, je rovnako naivné, ako to, že sa môže len tak vyhrážať komukoľvek,” píše sa v spomínanom príspevku.

I tento však vyvolal niekoľko podobných reakcií, a opäť došlo k vyhrážkam. Na jednu z nich polícia reagovala spôsobom, aký sa zdal mnohým portálom a stránkam prehnaný. Problémy vyvolal tento komentár:

Odpoveď polície:

Keďže sa týmto komentárom začali zaoberať rôzne internetové magazíny, polícia zverejnila svoju reakciu:

“RODINY POLICAJTOV BUDÚ TRPIEŤ

Niektoré portály vytrhávajú našu odpoveď z kontextu, preto je tu táto reakcia.

Naša odpoveď bola prehnaná a expresívna. Taká mala aj byť. Nie je prípustné, aby niektorí jedinci žili neustále v domnení, že sa môžu schovať za pomyselnú anonymitu internetu a spoza svojej klávesnice osočovať, urážať alebo dokonca vyhrážať sa komukoľvek. Nielen polícii, ale aj všetkým z vás. Takíto ľudia sa nezmenia dovtedy, pokiaľ im to nebude vysvetlené ich spôsobom vyjadrovania sa.

Bez komentára zostáva fakt, keď má niekto tú drzosť vyhrážať sa polícii a rodinám policajtov (!) na jej oficiálnej stránke. A to ešte v súvislosti s policajným zákrokom voči extrémistom, ktorí nemajú problém s podporou fašizmu a nacizmu. 

Nebudeme tolerovať žiadnu formu extrémizmu a budeme to hlasno dávať najavo.

Akékoľvek vyhrážanie sa nemôže podceňovať. Nie je to tak dávno, keď bol istý muž odsúdený za vyhrážanie sa policajtom smrťou, ktorí zakročili voči autičkárom. 

Pravidelne sa na nás obraciate s vašimi osobnými skúsenosťami s vyhrážaním. Odpoveď je vždy rovnaká: nikdy nič nepodceňujte, choďte čím skôr na políciu, v prípade bezprostredného ohrozenia volajte na číslo 158.

Celé včerajšie diskusné vlákno zmazala autorka prvého príspevku.”

Zdroj/Foto: Facebook