Peter Tóth v minulosti pôsobil ako novinár a šéf Slovenskej informačnej služby (SIS). V posledných mesiacoch sa však jeho meno spája najmä s Mariánom Kočnerom, a taktiež bol doteraz utajeným svedkom v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Peter Tóth priznal, že bol sprostredkovateľom pri sledovaní zavraždeného novinára na prelome septembra a októbra 2017, ktorú si mal vyžiadať Marián Kočner. Zdôraznil však, že nie je obvineným, ale svedkom. Od samotnej vraždy sa dištancuje a vo videu, ktoré zverejnil, prehlásil: ,,Keby som vedel o príprave vraždy Jána Kuciaka, tak Ján Kuciak a Martina Kušnírová ešte žijú.“

Vo svojej spovedi odpovedal na všetky otázky, ktoré mu ľudia v posledných mesiacoch dávali. Otvorene priznal, že sa s rodinou musí skrývať pred mafiánmi, ktorí by mohli ublížiť jemu alebo blízkym. Aj napriek tomu, že si uvedomuje, v akom sa nachádza nebezpečí, rozhodol sa, že sa už nebude schovávať a jeho utajenie zrušil. ,,Výpoveď svedka pod svojou identitou má väčšiu váhu v trestnom konaní a ja chcem, aby boli vrahovia Jána Kuciaka potrestaní,“ vysvetlil Peter.

Zdroj: Facebook/Ďateľ  |  Foto: Facebook/Ďateľ, YouTube  |  Video: Facebook/Ďateľ