Mimoriadne vážna nehoda sa stala v stredu ráno v obci Lehnice (okres Dunajská Streda), kde 40-ročná vodička zrazila štyri osoby.

[sociallocker]Babička, jej dcéra a dve deti prechádzali po pravej strane cesty, pričom rovnakým smerom išlo aj auto Fiat Punto. To viedla 40-ročná vodička, ktorá si vraj osoby na ceste nevšimla a zrazila ich.

Ako uvádza policajná hovorkyňa Mária Linkešová, babička utrpela vážne zranenia a taktiež aj štvormesačné dieťatko, ktoré bolo v kočíku. S vážnym poranení hlavy bolo ihneď prevezené do nemocnice. 23-ročná žena s 5-ročný dievčatkom, ktoré sedelo na sedačke bicykla sa mali zraniť ľahko.

foto2

Dychová skúška na alkohol u vodičky bola negatívna a presné príčiny nešťastia budú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Polícia však upozorňuje, že aj pri nižších rýchlostiach môžu byť nehody s chodcami veľmi vážne a netreba preto nič podceňovať. “Pripomíname, že chodec je povinný predovšetkým použiť chodník. Tam, kde chodník nie je alebo je neschodný, chodí sa po ľavej krajnici alebo pri ľavom okraji vozovky,” dodáva policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Zdroj: polícia | Foto: polícia
[/sociallocker]