Heroínová Tereza si už viac ako dva roky odpykáva trest v pakistanskej ženskej väznici, no je pravdepodobné, že jej dňom za mrežami je koniec. Trest odňatia slobody mala vymeraný na 8 rokov a 8 mesiacov, avšak vďaka početným amnestiám, ktoré väznica vydáva kvôli pandémií koronavírusu, sa pašeráčke podarí dostať naspäť do rodných Čiech už v dohľadnej dobe.

Tereza bola obvinená z pašeráctva po tom, ako jej na pakistanskom letisku našli takmer 9 kilogramov heroínu skrytých v dvojitom dne kufra. I keď 23-ročná Češka tvrdila, že je nevinná a o drogách nevedela, z Pakistanu sa už nedostala. Vyzerá to však tak, že jej svitá na šťastné dni a pravdepodobne sa dostane naspäť na rodnú pôdu. Tamojší premiér Imran Chán totiž vyhlásil veľkú amnestiu, ktorá by sa mala týkať aj Terezy, pričom rozhodnutie by malo padnúť už tento víkend.

Ako uviedol pre denník Blesk pakistánsky novinár Ali Aršád, premiér si vyžiadal spisy celkom piatich cudziniek. Ďalej zdôraznil, že by jej k ceste na slobodu malo dopomôcť aj to, že dodržiava všetky väzenské pravidlá, spolupracuje s ochrankou, a dokonca sa priúča miestnemu jazyku.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Instagram HITKY_SK plný pikošiek! Nájdete ho >>>TU<<<

Zdroj: Blesk.cz, YouTube