Michal Kubovčík je jednou z hviezd nového seriálu RTVS s názvom Pumpa. V poslednej časti naložil Adelinmu otcovi Jozefovi Banášovi, keď uviedol, že bol evidovaný v archívoch ŠtB pod krycím menom Lotos. Banáš sa rozhodol prehovoriť a zverejnil netradičnú výzvu.

Nový seriál RTVS s názvom Pumpa je poriadne odvážny a Michal Kubovčík ako pumpár a Dano Heriban ako taxikár si uťahujú zo súčasnej scény v politike, ale aj spoločnosti. V najnovšom dieli si pritom zobrali na mušku i Adelinho otca, spisovateľa a niekdajšieho politika Jozefa Banáša, ktorý nedávno poslal ostrý odkaz premiérovi Matovičovi.

Herec Kubovčík pritom Banáša označil v relácií za človeka, ktorý sa mal pohybovať v spisoch ŠtB: “Lotos alebo Dodo, to bolo jeho krycie meno. Bol evidovaný v archívoch ŠtB. V roku 1986 dokonca dostal za nejakú informáciu fľašu alkoholu v hodnote 13,50 marky,” uvedie šokujúce slová. Po odvysielaní kontroverznej dokrútky prehovoril samotný Banáš, ktorý takéto tvrdenia popiera: “Za starého režimu som bol v styku s novinármi zo Západu, na základe toho ma predvolávali na výsluchy ŠtB. A prečo si ma tam napísali, že som s nimi spolupracoval, to nech sa spýtajú eštebákov. Stále vyprávajú, že Banáš je udavač. To je neskutočné. Ja som s nikým nespolupracoval,” rozohnil sa pre Plusku.

Napokon sa rozhodol zverejniť aj netradičnú výzvu, aby mu niekto našiel aspoň jedného človeka, ktorého mal Banáš udať. “Za 30 rokov od pádu starého režimu mi toto obúchavajú o hlavu a nikoho nenašli, koho som mal udať. Povedzte Mišovi Kubovčíkovi, ja neviem, ja som to nevidel, keď mi nájde prvého človeka, koho som udal, donesiem mu 100 litrov vína. Vyhlasujem celoštátnu súťaž, aby priviedol niekoho, koho som udal,” prekvapuje na záver. Banáš sa tiež ohradil voči scenáru programu so slovami, že sme na to zrejme zle, ak má byť práve toto slovenský humor.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Instagram HITKY_SK plný pikošiek! Nájdete ho >>>TU<<<

Zdroj: pluska.sk │ Foto: Facebook/Jozef Banáš, RTVS