Koronavírus a protipandemické opatrenia nedostávajú do “úzkych” iba podnikateľov či zamestnancov, ale aj charitatívne inštitúcie. Prezidentka SR Zuzana Čaputová preto podporila projekt pomoci deťom a do paláca prizvala maskota organizácie Hodina deťom, Huga.

Organizácia Hodina deťom, ktorá vznikla v roku 1995, je svetielkom nádeje pre tých najmenších, ktorým sa nedostala možnosť podmienok pre ich prirodzený telesný či mentálny vývoj. Úlohou tohto charitatívneho projektu je, aby všetky deti prežívali šťastné detstvo. “Je našou úlohou zlepšovať ich podmienky pre rozvoj, ak im to nebolo dopriate v rodinnom či školskom prostredí. Našim cieľom je systematicky a dlhodobo pracovať na zmene v živote detí a mladých ľudí. V súčasnosti sa zameriavame na organizácie, ktoré primárne pomáhajú deťom v krízových situáciách a akútnom ohrození,” vysvetľuje organizácia na portáli hodinadetom.sk.

Tohtoročná finančná zbierka sa však historicky po prvýkrát od svojho vzniku nedostane do ulíc Slovenska. Zuzana Čaputová sa preto rozhodla projekt podporiť online a aj symbolickým stretnutím s maskotom Hugom. “Ako ma informoval riaditeľ Nadácie pre deti Slovenska Ondrej Gallo, v aktuálnej situácii enormne stúpa počet detí v akútnom ohrození – či už hovoríme o domácom násilí, zneužívaní, nedostatočnom prístupe k vzdelaniu alebo zdravotnej starostlivosti, a teda priamo úmerne narastá potreba podpory a pomoci tým najzraniteľnejším. Verím, že Slovensko sa opäť spojí a že aj vďaka tohtoročnej internetovej zbierke dokážeme pomôcť deťom, ktoré to potrebujú,” vložila vieru v online príspevky občanov prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Facebook! Nájdete ho >>>TU<<<

Zdroj: IG/ zuzana_caputova, hodinadetom.sk