Mnohí podnikatelia sú na pokraji krachu, tisícky rodín nemajú z čoho žiť, nehovoriac o vyčerpaných zdravotných sestrách a lekároch. O to viac je šokujúce najnovšie rozhodnutie vlády, ktorá uvoľnila 7,5 milióna eur. Občania však z nich neuvidia vôbec nič!

Vláda mala na poslednom zasadnutí v tomto roku odklepnúť vydávanie vládnych novín, pričom sa na projekt malo vyčleniť takmer 7,5 milióna eur. Deje sa tak práve v čase, kedy kolabujú nemocnice a podnikateľské prostredie sa priam rozpadáva na kusy. Myšlienku vlastných novín oznámil Igor Matovič už na začiatku roka, no popri pandémii koronavírusu z nich akosi vzišlo.

Projekt bol však opäť vzkriesený, a dokonca už na neho malo byť vyhlásené verejné obstarávanie. Podľa vyjadrení premiéra by mali noviny pravidelne informovať občanov o činnosti jednotlivých ministerstiev a ďalších aktivitách. Pre Slovákov majú byť zadarmo, aj keď budú financie využité zo štátneho rozpočtu, čiže z našich daní.

Richard Sulík vydávanie novín tohto typu nepovažuje za dobrý nápad, pričom ešte v septembri poznamenal, že na nich ľudia aspoň budú čistiť zemiaky alebo budú mať do čoho baliť jablká na zimu. Nie je však jediným, ktorý s novinkou vlády nesúhlasí. Nezaradený poslanec Matúš Šutaj Eštok natočil na túto tému video, kde uvádza, na čo by sa milióny eur mohli použiť. ,,…vládne noviny, ktoré ho (pozn.red. Igora Matoviča) budú celý čas vychvaľovať. Je to hanba, papalášstvo a výsmech všetkým ľuďom na Slovensku,“ dodal na záver.

Vyjadrenie poslanca Eštoka

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Facebook! Nájdete ho >>>TU<<<

Zdroj: pluska.sk, FB/Matúš Šutaj Eštok  |  Foto: FB/Za ľudí  |  Video: Streamable.com