Epidemiológovia evidujú zlepšujúcu sa pandemickú situáciu, v dôsledku čoho došlo k prehodnoteniu prísnych opatrení. K zmene rozhodnutia prispela aj vysoká miera zaočkovanosti pedagógov a ďalších zamestnancov v školách.

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu na oficiálnej stránke zverejnili radostnú správu, ktorá vyplynula z intenzívnych rokovaní epidemiológov a ďalších odborníkov. Od pondelka (12. apríla) sa otvoria všetky materské školy a prvý stupeň základných škôl. Spolu s nimi sú aj naďalej otvorené špeciálne školy, stredné zdravotnícke školy, stredné školy v posledných ročníkoch či ďalšie školské zariadenia.

Výnimku majú dostať aj žiaci, ktorí sa nemôžu dištančne vzdelávať v malej skupine s jedným učiteľom. ,,Aj naďalej podľa platných predpisov platí podmienka pretestovania zákonného zástupcu. Testuje sa tiež žiak, ktorý je vo veku druhého stupňa základnej školy alebo vyššie,“ uvádza sa na stránke rezortu školstva.

S otvorením škôl sa tak oficiálne spúšťa školský semafor, podľa ktorého sa budú riadiť regionálne úrady verejného zdravotníctva. V prípade, ak sa v triede alebo škole objaví pozitívny prípad, školy postupujú podľa manuálu, ktorý má byť zverejnený aj na stránke.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Facebook! Nájdete ho >>>TU<<<

Zdroj: minedu.sk  |  Foto: FB/MŠVVaŠ SR, Pixabay