Kauza s nekalým podnikaním brata ministerky spravodlivosti neutícha, na jej odchod z funkcie tlačí najmä opozícia. V relácii televízie TA3 sa Mária Kolíková ohradila voči rozhodnutiam svojho súrodenca a dôvod na odchod z funkcie nevidí. 

„Z reakcií Igora Matoviča bolo zrejmé, že má so mnou problém. Prvýkrát som počula, že som v konflikte záujmov, len pred pár dňami, konkrétne vo štvrtok, keď ma Matovič konfrontoval,“ uviedla. „Nevidím žiaden dôvod na odstúpenie,“ hovorí Kolíková, na ktorej demisiu tlačia aj poslanci z klubu OĽaNO.

Ďalším problémom je kauza súvisiaca s jej nevlastnou sestrou, tá bola konateľkou firmy, kde je ministerka majiteľkou. Zároveň bola odsúdená trestným rozkazom z decembra 2019.

„Nevlastná sestra nám o tom nepovedala, za to sme jej vyčinili. Bola spôsobená škoda 15-tisíc eur, tá bola uhradená, mrzí ma to. V takejto hodnote však niektorí politici nosia hodinky, ja nemám nič,“ vysvetlila. „Nechcem situáciu zľahčovať, ale Igor Matovič už nie je premiér, ale minister financií,“ reagovala na Matovičov tlak.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Facebook! Nájdete ho >>>TU<<<

Foto: Instagram/ maria.kolikova | Zdroj: TA3/ V politike