Svet zasiahla mimoriadne tragická správa o páde lanovky v severnom Taliansku. Ľudia sa po uvoľnení opatrení rozhodli ísť do prírody a vychutnať si slnečný deň. Skupine, ktorá nastúpila do inkriminovanej kabíny, sa tento výlet napokon stal osudným.

K nešťastiu došlo včera (23. mája) v popoludňajších hodinách na lanovke, ktorá viedla na 1 491 metrov vysokú horu Mottarone v Taliansku. Starostka mesta Stresa Marcella Severinová uviedla, že došlo zrejme k pretrhnutiu lana, v dôsledku čoho jedna z kabín padala, až kým nenarazila na stĺp a následne sa zrútila na zem.

Na svahu sa napokon niekoľkokrát prevrátila a vrazila do stromov. Niektoré z obetí vypadli z kabíny počas pádu. Talianske úrady momentálne evidujú 14 ľudí, z toho jedno dieťa zomrelo po prevoze do nemocnice. Na lanovke sa nachádzalo ešte jedno dieťa, ktoré je síce pri vedomí, no vo vážnom stave.

Talianska vláda oznámila, že zriadi komisiu, ktorá bude vyšetrovať všetky okolnosti spojené s tragédiou. Uvedená lanovka prešla totiž rozsiahlou rekonštrukciou v rokoch 2014 až 2016. V rámci protipandemických opatrení bola opäť uvedená do prevádzky iba deň pred tragédiou.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Facebook! Nájdete ho >>>TU<<<

Zdroj: corriere.it  |  Foto | Videá: Twitter