Od zajtra prepne Slovensko do uvoľnenejšieho režimu. Ministerstvo zdravotníctva na základe zlepšujúcej sa situácie uvoľňuje isté obmedzenia a opatrenia, pričom prináša veľký prehľad. Samotné rozdelenie okresov nájdete kliknutím >>>TU<<<.
RÚŠKA A RESPIRÁTORY
- žlté a oranžové okresy – v interiéroch je povolené nosiť namiesto respirátora rúško, šál alebo šatku
WELLNES (sauny, vírivky, kúpele, zábaly, akvaparky)
- Bordové okresy:
- zatvorené (okrem kúpeľov na základe návrhu lekára, ktorá je indikovaná zo zdravotných dôvodov).
- Červené okresy:
- zatvorené (okrem kúpeľov na základe návrhu lekára, ktorá je indikovaná zo zdravotných dôvodov).
- Ružové okresy:
- jedna osoba na 15 m , najviac však 10 zákazníkov.
- Oranžové okresy:
- maximálne 30% kapacity sektoru alebo maximálny počet zákazníkov 500
- Žlté okresy:
- – maximálne 50% kapacity sektoru alebo maximálny počet zákazníkov 500.
DIVADELNÉ, HUDOBNÉ, FILMOVÉ A INÉ umelecké prevádzky
- Bordové okresy:
– zatvorené. - Červené okresy:
– iba sediace publikum – max. 50 % kapacity, ale najviac 200 ľudí v exteriéri a 150 v interiéri
konzumácia iba v exteriéri. - Ružové okresy:
– iba sediace publikum – max. 50 % kapacity, ale najviac 500 ľudí v exteriéri a 250 v interiéri
konzumácia iba v exteriéri. - Oranžové okresy:
– pre sedenie max. 50 % kapacity, ale najviac 500 ľudí v exteriéri a 250 v interiéri, pre státie max. 50 osôb v interiéri alebo 100 osôb v exteriéri,
– konzumácia aj v interiéri – max. 4 osoby alebo osoby zo spoločnej domácnosti pri jednom stole. - Žlté okresy:
– pre sedenie v interiéri max. 50 % kapacity, ale najviac 250 ľudí, pre sedenie v exteriéri max 75 % kapacity, ale najviac 500 ľudí, pre státie max. 100 osôb v interiéri a 250 v exteriéri konzumácia aj v interiéri – max 6 osôb alebo osoby zo spoločnej domácnosti (žlté okresy). - Zelené okresy
– v interiéri najviac 500 ľudí, v exteriéri najviac 1000 ľudí.
UMELÉ KÚPALISKÁ
- Bordové okresy:
– max. 6 zákazníkov. - Červené okresy:
– max. 10 zákazníkov. - Ružové okresy:
– max.10 zákazníkov. - Oranžové okresy:
– max. 30% kapacity. - Žlté okresy:
– 50% kapacity.
KABÍNKOVÉ LANOVKY
- Bordové okresy:
– Zakázané. - Červené okresy:
– kabínkové lanovky s kapacitou do 10 osôb obsadzovať iba členmi jednej domácnosti,
– kabínkové lanovky s kapacitou nad 10 osôb obsadzovať maximálne do 25% kapacity, alebo členmi jednej domácnosti. - Ružové okresy:
– kabínkové lanovky s kapacitou do 10 osôb obsadzovať iba členmi jednej domácnosti,
– kabínkové lanovky s kapacitou nad 10 osôb obsadzovať maximálne do 25% kapacity, alebo členmi jednej domácnosti. - Oranžové okresy:
– kabínkové lanovky s kapacitou do 10 osôb obsadzovať iba členmi jednej domácnosti,
– kabínkové lanovky s kapacitou nad 10 osôb obsadzovať maximálne do 50% kapacity alebo členmi jednej domácnosti. - Žlté okresy:
– kabínkové lanovky bez kapacitných obmedzení. - Zelené okresy:
– kabínkové lanovky bez kapacitných obmedzení.
UBYTOVANIE V HOTELOCH ČI PENZIÓNOCH
- Bordové okresy:
– kapacita izieb max. 2 dospelé osoby alebo osoby, ktoré sú členmi jednej domácnosti. - Červené okresy:
– kapacita izieb max. 2 dospelé osoby alebo osoby, ktoré sú členmi jednej domácnosti. - Ružové okresy:
– kapacita izieb max. 2 dospelé osoby alebo osoby, ktoré sú členmi jednej domácnosti. - Oranžové okresy:
– kapacita izieb nie je obmedzená. - Žlté okresy:
– kapacita izieb nie je obmedzená. - Zelené okresy:
– kapacita izieb nie je obmedzená.
REŠTAURÁCIE A KAVIARNE
- Bordové okresy:
– pokrmy a nápoje nie je možné konzumovať v interiérových častiach prevádzky,
– povolené letné terasy (2 metre medzi stolmi),
– konzumácia jedla a nápojov len po sediačky
– povinnosť mať nasadené rúško/respirátor ak zákazníci práve nekonzumujú. - Červené okresy:
– pokrmy a nápoje nie je možné konzumovať v interiérových častiach prevádzky,
– povolené letné terasy (2 metre medzi stolmi),
– konzumácia jedla a nápojov len po sediačky,
– povinnosť mať nasadené rúško/respirátor ak zákazníci práve nekonzumujú. - Ružové okresy:
– pokrmy a nápoje nie je možné konzumovať v interiérových častiach prevádzky,
– povolené letné terasy (2 metre medzi stolmi),
– konzumácia jedla a nápojov len po sediačky,
– povinnosť mať nasadené rúško/respirátor ak zákazníci práve nekonzumujú. - Oranžové okresy:
– povolené interiérové sedenie a konzumácia,
– obsadenie jedného stolu najviac 4 osoby, alebo osoby z jednej domácnosti,
– odstup 2 metre medzi stolmi,
– povinnosť mať nasadené rúško/respirátor ak zákazníci práve nekonzumujú. - Žlté okresy:
– povolené interiérové sedenie a konzumácia,
– obsadenie jedného stolu najviac 6 osôb, alebo osoby z jednej domácnosti,
– odstup 2 metre medzi stolmi,
– povinnosť mať nasadené rúško/respirátor ak zákazníci práve nekonzumujú. - Zelené okresy:
– počet zákazníkov v prevádzke a pri jednom stole nie je obmedzený,
– povinnosť mať nasadené rúško/respirátor ak zákazníci práve nekonzumujú.
FITNESS CENTRÁ
- Bordové okresy:
– 10 zákazníkov alebo 1 zákazník na 25 m2. - Červené okresy:
– 10 zákazníkov alebo 1 zákazník na 25 m2. - Ružové okresy:
– 15 zákazníkov alebo 1 zákazník na 25 m2. - Oranžové okresy:
– 20 zákazníkov alebo 1 zákazník na 15 m2. - Žlté okresy:
– 30 zákazníkov alebo 1 zákazník na 15 m2. - Zelené okresy:
– 50 zákazníkov alebo 1 zákazník na 15 m2.
GALÉRIE, MÚZEÁ, VÝSTAVY
- Bordové okresy:
– len individuálne prehliadky. - Červené okresy:
– len individuálne prehliadky. - Ružové okresy:
– hromadné prehliadky v skupinách najviac do 10 osôb. - Oranžové okresy:
– hromadné prehliadky v skupinách najviac do 15 osôb. - Žlté okresy:
– hromadné prehliadky v skupinách najviac do 30 osôb. - Zelené okresy:
– prehliadky bez kapacitných obmedzení.
Divadelné, hudobné, filmové a iné UMELECKÉ HROMADNÉ PODUJATIA
- Bordové okresy:
– zakázané. - Červené okresy:
– prekrytie úst a nosa počas celého podujatia,
– evidovať 2 týždne po predstavení telefonický alebo emailový kontakt na každého účastníka,
– maximálna kapacita 50% zákazníkov a maximálne 200 zákazníkov v exteriéri alebo 150 zákazníkov v interiéri,
– minimálne 1 voľné miesto medzi zákazníkmi, resp. osobami z rôznych domácností,
– zakázané státie obecenstva,
– neorganizovať pre školopovinné deti, okrem ustálených skupín do 10 osôb mimo školských a predškolských zariadení. - Ružové okresy:
– prekrytie úst a nosa počas celého podujatia,
– evidovať 2 týždne po predstavení telefonický alebo emailový kontakt na každého účastníka,
– maximálna kapacita 50 % zákazníkov, maximálne však do počtu 500 zákazníkov v exteriéri alebo 250 zákazníkov v interiéri,
– minimálne 1 voľné miesto medzi zákazníkmi, resp. osobami z rôznych domácností,
– zakázané státie obecenstva,
– neorganizovať pre školopovinné deti, okrem ustálených skupín do 25 osôb v interiéri a 50 osôb v exteriéri mimo školských a predškolských zariadení.
– konzumácia v kinosálach je povolená – respirátor si možno zložiť iba na čas nevyhnutný na konzumáciu pokrmov či nápojov. - Oranžové okresy:
– prekrytie úst a nosa počas celého podujatia,
– evidovať 2 týždne po predstavení telefonický alebo emailový kontakt na každého účastníka,
– maximálna kapacita 50 % sediacich zákazníkov, maximálne však do počtu 500 zákazníkov v exteriéri alebo 250 zákazníkov v interiéri,
– minimálne 1 voľné miesto medzi zákazníkmi,
– státie zákazníkov- maximálna kapacita do 50 osôb v interiéri alebo 100 osôb v exteriéri,
– konzumácia v kinosálach je povolená – rúško/respirátor si možno zložiť iba na čas nevyhnutný na konzumáciu pokrmov či nápojov.
– konzumácia jedla a nápojov v iných priestoroch – max 4 osoby pri stole, rozostupy medzi stolmi 2 m. - Žlté okresy:
– prekrytie úst a nosa počas celého podujatia,
– evidovať 2 týždne po predstavení telefonický alebo emailový kontakt na každého účastníka,
– maximálna kapacita 50 % sediacich zákazníkov v interiéri alebo 75% sediacich zákazníkov,
– v exteriéri, maximálne však do počtu 500 zákazníkov v exteriéri alebo 250 zákazníkov v interiéri,
– minimálne 1 voľné miesto medzi zákazníkmi,
– státie zákazníkov, maximálna kapacita do 100 osôb v interiéri alebo 250 osôb v exteriéri,
– konzumácia v kinosálach je povolená – rúško/respirátor si možno zložiť iba na čas nevyhnutný na konzumáciu pokrmov či nápojov.
– konzumácia jedla a nápojov v iných priestoroch – max 6 osôb pri stole, rozostupy 2 m. - Zelené okresy:
– prekrytie úst a nosa, s výnimkou času nevyhnutného na konzumáciu pokrmov a nápojov.
– maximálna kapacita do počtu 1000 účastníkov v exteriéri alebo 500 účastníkov v interiéri.
SVADOBNÉ HOSTINY, kary, oslavy, večierky a podobné podujatia v prevádzkach spoločného stravovania
- Bordové okresy:
– zakázané. - Červené okresy:
– zakázané. - Ružové okresy:
– interiér do 25 osôb, exteriér do 50 osôb
(! nemôžu sa uskutočniť v interiéri reštaurácií, keďže tie sú v ružových okresoch zatvorené) - Oranžové okresy:
– interiér do 50 osôb, exteriér do 100 osôb. - Žlté okresy:
– interiér do 100 osôb, exteriér do 250 osôb - Zelené okresy:
– státie: do 50 % kapacity priestoru, interiér max. 500 osôb, exteriér max. 1000 osôb o sedenie: do 75 % kapacity priestoru, interiér max. 500 osôb, exteriér max. 1000 osôb
Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Facebook! Nájdete ho >>>TU<<<
Zdroj: MZSR | Foto: YT/Vizionári, pixabay.com