NAKA vo štvrtok zadržala niekoľko ľudí, pričom akcia súvisí s kauzou Mýtnik II. Celkovo bolo obvinených až šesť osôb, z toho jedno známe meno, ktoré figurovalo za vlád Roberta Fica ako funkcionár Smeru. Ďalšie zatknuté osoby a ich totožnosť zatiaľ nie je zverejnená.

NAKA mala vo štvrtok opäť plné ruky práce, keď zadržala spolu šesť osôb. Má ísť o akciu pod názvom Mýtnik II., ktorá poukazuje na spätosť s vyšetrovaním Imreczeho, Suchobu a Brhela. S informáciou prišla TA3, ktorá uviedla, že jedným zo zadržaných je štátny manažér Andrej Holák.

Zadržanie má súvisieť s obstarávaním IT systému pre finančnú správu, pričom Holák mohol ako podpredseda Úradu pre verejné obstarávanie schváliť metodiku, ktorou sa mohli utajovať viaceré tendre. Holák je aktuálne podpredseda predstavenstva štátnej firmy MH Manažment, no v minulosti za vlády Smeru patril k straníckym funkcionárom.

Holák pôsobil aj ako šéf okresnej organizácie Smeru v Bratislave III, ďalej ako šéf služobného úradu ministerstva dopravy za prvej Ficovej vlády a ako štátny tajomník za druhej Ficovej vlády. Na starosti mal riadenie diaľničných a železničných tendrov za stovky  miliónov eur. “Preslávil” sa počas kauzy elektronického mýta, keď tender vyhrala najdrahšia ponuka od spoločnosti SkyToll so schránkovou firmou Ibertax v pozadí.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Facebook! Nájdete ho >>>TU<<<

Zdroj: ta3.com, dennikn.sk │ Foto: FB/Polícia Slovenskej republiky