Núdzový stav na našom území zasiahol, okrem iného, aj stravovacie zariadenia, ktorým boli výrazne obmedzené služby. Napriek tomu sa Slováci môžu dostať k obľúbenému jedlu prostredníctvom donáškovej služby. Je to však bezpečné?
Reštaurácie boli nútené prijaté radikálne opatrenia, ktoré majú zabrániť šíreniu smrtiaceho vírusu. Stravu totiž môžu poskytovať len formou výdaja alebo donáškovej služby. Niektoré podniky skutočne zriadili tzv. ,,výdajné okienko“, cez ktoré dávajú zákazníkom objednané jedlo.
Mnohí ľudia si však kladú otázku, či je bezpečné zabezpečiť si jedlo z reštaurácie. ,,Riziko nakazenia koronavírusom cez jedlo bolo a je extrémne nízke,“ uviedol profesor pre bezpečnosť jedla na Cornellovej univerzite Martin Wiedmann pre nypost.com. Samozrejme, za predpokladu, že zamestnanci nezanedbajú základné hygienické opatrenia.
Odborník zároveň upozorňuje, že najväčším rizikom je preberanie objednávky, ktoré môže zahŕňať dotýkanie rúk a platenie. Vždy je preto nevyhnutné použiť rúško a rukavice, ktoré majú byť dostatočnou ochrannou. ,,Ak sa aj sám zamknem v dome bez jedla, riziko, že sa nakazím koronavírusom, nie je nulové. Ale riziko, že umriem od hladu, je v porovnaní s tým extrémne vysoké,“ dodal s nadhľadom Wiedmann.
Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Instagram HITKY_SK plný pikošiek! Nájdete ho >>>TU<<<
Zdroj: nypost.com | Foto: Pixabay, depositphotos.com