K sviatkom rozhodne patrí chutné jedlo a lahodné nápoje, pričom jeden z najobľúbenejších je vianočný likér. Existujú desiatky receptov, ktoré sľubujú tú najlepšiu chuť, no my sme presvedčení, že návod na domáce “Baileys“ patrí k tým unikátnym. Vianočné sviatky sú predsa len špeciálnym obdobím, ktoré si zaslúži rovnako špeciálny nápoj.

Príprava pred Vianocami je pre mnohých Slovákov obdobie plné chaosu, pečenia, nákupov, upratovania a varenia. O to viac je krajšie užívať si voľné chvíle po štedrovečernej večeri, keď si môže človek vyložiť nohy a oddychovať. A práve preto by nebolo na škodu, ak by ste mali v ruke domáci sviatočný likér “Baileys“, ktorý vám bude určite chutiť.

INGREDIENCIE:

  • 2 plechovky salka
  • 600 ml kávy
  • 100 gramov čokolády na varenie
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 700 ml rumu (môžete použiť aj whiskey)
  • 1 vanilkový struk (môže byť aj vanilkový cukor)

POSTUP:

Salko s kávou, čokoládou a vanilkou zohrejte, aby vznikol jeden krém. Na chvíľu ho nechajte vychladnúť, následne prilejte smotanu na šľahanie a nakoniec rum (whiskey). Všetko spolu premiešajte a odložte do chladničky. Z množstva ingrediencií sa vám podarí urobiť 1,7 litra likéru.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Instagram HITKY_SK plný pikošiek! Nájdete ho >>>TU<<<

Foto: Facebook/Časopis Svět ženy, gettyimages.fi