Azda každý lekár, no i laik vie, že najlepšie jalkohol nepiť vôbec, a ak áno, tak príležitostne v malých množstvách. Avšak existuje nejaký alkohol, po ktorého konzumácii by mala byť oveľa nižšia pravdepodobnosť “opice”?
Gastroenterológ Saurabh Sethi radí, že ak sa rozhodujú, aký drink si dajú, mali by vedieť, že „najzdravšou voľbou“ je tequil, hoci dodáva, že ani tá nie je zdravá a alkohol by ľudia nemali byť vôbec.
„Tequila sa vyrába z rastliny agáve, ktorá obsahuje málo cukru aj sacharidov,“ uvádza a dodáva, že agáve v tequile nezvyšuje hladinu cukru v krvi tak, ako iné druhy alkoholu.
„Tequila sa metabolizuje na acetaldehyd pomalšie ako iné alkoholické nápoje. Tento pomalší metabolizmus môže byť dôvod, prečo majú po nej zvyčajne ľudia oveľa slabšiu, avšak pozor na jej zapíjanie sladenými nápojmi, ktoré túto výhodu negujú,“ dodáva.
Zdroj: Medicalnewstoday | Foto: Depositphotos