Vôňa medovníkov, lineckých koláčov a ďalších dobrôt je neodmysliteľnou súčasťou vianočného pečenia. Štedrovečerný stôl tak praská pod podnosmi so sladkým pečivom, na ktoré sa mnohí z nás tešia celý rok. Niektoré z nich dokonca môžete urobiť doslova na poslednú chvíľu.

Každým rokom sa pred vianočnými sviatkami objavia nové, a zároveň chutné recepty, ktoré nepotrebujú dlhé hodiny práce v kuchyni. K novinkám rozhodne patria aj tiramisu bonbóny, ktoré v sebe schovávajú už známy závan horkej kávy. Nechajte sa zlákať novými chuťami!

Ingrediencie:

  • 140 g detských piškót
  • 50 g práškového cukru
  • 1 ČL vanilkového cukru
  • 1 ČL instantnej kávy
  • 100 ml horkej kávy
  • 250 g odtučneného tvarohu
  • Horké kakao na obalenie bonbónov

Postup:

Piškóty úplne rozdrvíme a zmiešame s práškovým cukrom. Následne pridáme vanilkový cukor, jednu čajovú lyžičku instantnej kávy, tvarohu a nakoniec pridáme 100 ml horkej kávy. Zmes dôkladne premiešame, zakryjeme fóliou a na 30 minút odložíme do chladničky. Ak sa vám zdá zmes príliš suchá, pokojne pridajte pár lyžičiek kávy. Ak by bolo cesto príliš riedke, nešetrite rozdrvenými piškótami. Po vybratí z chladničky vytvarujeme malé guličky, ktoré obalíme v kakau. Nepečené tiramisu bonbóny bez problémov vydržia v chladničke 5 až 7 dní a stále budú rovnako chutné. Prajeme dobrú chuť!

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Facebook! Nájdete ho >>>TU<<<

Zdroj: HiTky.sk  |  Foto: Pixabay