Medzi obľúbené jedlo väčšiny Slovákov patrí kebab. Mäso v placke alebo v žemli so zeleninovou oblohou vyhľadáva mnoho z nás a v Európe nenájdeme krajinu, v ktorej by kebab nebol rozšírený. Rovnako aj na Slovensku, takmer každé mesto má svoj kebabový stánok. 

Pokiaľ aj vy patríte medzi priaznivcov tejto fast foodovej dobroty, máme pre vás zlú správu. V kebabe sa nachádzajú fosfáty a tie môžu človeku spôsobiť obrovský problém. Legislatíva EU o fosfátoch v mrazenom mäse môže viesť k zákazu tejto pochúťky.

Sledujte Hitky.sk aj na Instagrame –> TU

Výrobcovia mäsových produktov sa však obraňujú tým, že fosfáty sú potrebné na to, aby mäso ostalo čerstvé, šťavnaté a malo výraznejšiu vôňu. Predajcovia kebabu sú rozzúrení. Tento návrh považujú za zámerné znevýhodnenie tureckých podnikov. 

Foto: Youtube