Prezidentské voľby sú za dverami, pričom už v roku 2024 Slováci rozhodnú, kto sa stane na najbližšie roky hlavou nášho štátu. Medzi potvrdenými kandidátmi, ktorí sa o túto vysokú funkciu budú uchádzať, je aj známy politik. Ten už začína so zbermi podpisov od 15-tisíc občanov.

Prezidentské voľby v roku 2019 priniesli Slovensku na najvyššom poste štátu Zuzanu Čaputovú. Tá odhalila, že musí okrem iného čeliť aj nepríjemnému vyhrážaniu. Napriek tomu ale svoju ďalšiu kandidatúru v budúcich voľbách neodmieta, hoci ju nateraz ani nepotvrdzuje. Prezidentka sa podľa svojich slov bude zásadnému rozhodnutiu venovať v čase, keď to bude aktuálne.

Svoju kandidatúru nevylučuje podľa posledných vyjadrení ani vedec Robert Mistrík. Do volieb sa chystá podľa portálu Aktuality i bývalý minister spravodlivosti a šéf Najvyššieho súdu Štefan Harabin. “Teraz som len spustil iniciatívu na zber podpisov,” nechal sa počuť politik, ktorý má za úlohu vyzbierať od občanov 15-tisíc podpisov.

Harabin získal vo voľbách 2019 vyše 300-tisíc hlasov, no do druhého kola nepostúpil. Veľa otáznikov však vyvolalo financovanie jeho kampane, keďže 300-tisícovú sumu získal od neznámych darcov. Organizácia Transparency International Slovensko zistila, že viac ako polovica sumy bola vyzbieraná od príbuzných. Jeho strana Vlasť, ktorá sa nedostala po voľbách do parlamentu, zas skončila so státisícovými dlhmi v konkurze. Aj v týchto voľbách mieni Harabin otvoriť prezidentský účet, na ktorý mu majú prispievať darcovia.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Facebook! Nájdete ho >>>TU<<<

Zdroj:  aktuality.sk | Foto: RTVS, FB/Vlasť