Situácia v Izraeli rozhodne nie je aktuálne prívetivá a ak si niekto myslí, že napríklad športovci sa majú nejako ružovo, mýli sa. Vie o tom svoje aj bývalý hráč Realu Madrid, ktorý si síce ako odchovanec klubu za prvý tim nezahral, no v B-tíme pôsobil.

Následne španielsky stredopoliar José Rodríguez Martínez hrával aj v ďalších španielskych klubov, no aj v Turecku, Nemecku či Belgicku. V Izaeli v minulosti hrával v sezóne 2017-18 a následne v rkoch 2020-2022.

V lete 2023 sa do krajiny vrátil z Belgicka a oblieka dres popredného klubu Hapoel Tel Aviv. Aktuálne však, pochopiteľne, futbal nie je prioritou. Prostredníctvom sociálynch sietí ukázal ľuďom, ako vyzerá jeho realita.

Neukázal zábery z vonku, ale z domu a malého priestoru, kam v čase ohrozenia musí on i ďalší ľudia ísť, aby boli relatívne v bezpečí.

„Sme vo vojne a ako nám bolo oznámené, nezostáva nám nič iné, než dodržiavať pravidlá. Keď zaznie poplach, nevychádzame z domu a ideme do bunkra, ktorý je na rohu môjho domu a delíme sa oň so susedom. Doteraz som ho nepoznal.

Bunker je veľmi malý, využíva ho 6 ľudí. Nikdy sa tam však nezdržíme dlhšie ako 5 až 10 minút,” uviedol 28-ročný José Rodríguez.

Zdroj: Šport | Foto | Video: Twitter/El Chiringuito TV