2. december 2023 je dňom, kedy sa Slovensko a aj všetky ostatné kvalifikované krajiny dozvedia svojich súperov v základných skupinách EURA 2024, ktoré sa bude hrať budúce leto v Nemecku.

AKo sme dávnejšie písali, Slovensko je v 3. koši a teda vie, že bude v skupine čeliť po jednom tíme z košov jeden, dva a štyri.

ROZDELENIE DO KOŠOV

Prvý – Nemecko, Portugalsko, Francúzsko, Španielsko, Belgicko, Anglicko

Druhý – Maďarsko, Turecko, Rumunsko, Dánsko, Albánsko, Rakúsko

Tretí – Holandsko, Škótsko, Chorvátsko, Slovinsko, Slovensko, Česko

Štvrtý – Taliansko, Srbsko, Švajčiarsko, plus traja úspešní účastníci play-off

Otázkou tak je, ako by mohla vyzerať čo najpriaznivejšia skupina pre slovenskú reprezentáciu a ako skupina smrti. Nedávno nás Angličania označili za najhorší tím v 3. koši (viac v článku Smutná vizitka, no i výzva: Slováci “prepadli” v simulovanom žrebe EURA!).

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Niké liga (@nikeliga_sk)

SLOVENSKÉ SKUPINY SNOV A SMRTI

Čo sa týka prvého koša, tam si vyberať len ťažko. Avšak asi najmenej hrateľnými súpermi sú Francúzi, Portugalci a už spomínané Anglicko. Naopak, Španielsko ani Belgicko nemajú aktuálne tak silné kádre ako pred pár rokmi a domáci Nemci sa už niekoľko rokov navzdry veľkej kvalite trápia.

V druhom koši sú celky, ktoré na prvý pohľad nevyzerajú nejako strašiacky, no s výnimkou Rakúska sú to víťazi skupín kvalifikácie a disponujú určitou kvalitou. Asi najsilnejší sú Dáni, naopak Albánci podľa papierových predpokladov nepatrili ani na EURO, nie tak do 2. koša. To ale neznamená, že by nemali kvalitu.

V poslednom koši sú veľké otázniky, a to hlavne kvôli tomu, že o tri miesta bude hrať v marci dvanásť krajín a ťažko povedať, ktoré sa kvalifikujú. No nikoho z tria Taliansko, Srbsko ani Švajčiarsko asi do skupiny nik nechce, z kvalifikácie pôsobia najsilnejšie Ukrajinci, Wales či Poľsko, naopak, v hre o EURO je sú také Luxembursko, Kazachstan či Island.

Skupina smrti z nášho pohľadu – Francúzsko, Dánsko, SLOVENSKO, Taliansko.

Skupina snov (najľahšia) z nášho pohľadu – Belgicko, Albánsko, SLOVENSKO, niekto slabší z baráže.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Ondrej Duda (@dudao_10)

Zdroj: Hitky | Foto: IG/Dudao10