Ako sme vás informovali, nedávno sa stal Jaroslav Naď lídrom politickej strany Demokrati, ktorá ale podľa neho nemala dostatočný čas a štruktúry na to, aby uspela v predčasných voľbách. Pre portál Aktuality.sk odpovedal na mnohé otázky a odpoveď na jednu nepoteší Petra Pellegriniho.

„Keď počúvam ľudí, tak hovoria, že pánovi Korčokovi chýba emócia, jasné vyhranenie sa voči tomu, čo sa robí aj teraz so špecializovaným súdom či špeciálnou prokuratúrou. Ak chce vyhrať voľby, tak podľa mňa na tom, že sa vyhraní voči súčasnej koalícii. Ľudia v zmysle systému bŕzd a protiváh nebudú chcieť, aby tu bola jednoliata vláda zla a pomsty,“ reagoval pán Naď na otázku ohľadom toho, čo podľa neho nerobí k Ivana Korčoka favorita č. 1 na post prezidenta.

Na to prišla otázka týkajúca sa niekdajšieho premiéra a aktuálneho lídra strany HLAS-SD „Peter Pellegrini by nebol dobrý prezident?“

„Určite nie. Pellegrini nemá na to morálne predpoklady a bol by len bábkou Roberta Fica. Keby sa stal prezidentom, určite by využíval inštitúty, ktoré prezidentský úrad má, vrátane milostí či amnestie, aby púšťal von ľudí, ktorí už sú právoplatne odsúdení. Otázka je, či by išiel von prvý Kočner alebo Kováčik,“ odpovedal Jaroslav Naď jasne.

Fico reaguje na Pellegriniho prezidentskú kandidatúru: „Ak … “

Ten zároveň nepochválil ani Progresívne Slovensko, ktoré podľa neho nie je dobrou opozičnou stranou. Podľa neho je dobrá opozičná práca taká, akú robia Demokrati, hoci sú mimo parlament.

„Ohlásili sme, že ideme do Bruselu a že komunikujeme s Ursulou von der Leyen. Edo Heger s ňou absolvoval dlhý telefonát, kde jej podrobne vysvetlil, čo sa deje. A na základe toho telefonátu dostal na druhý deň prijatie v Európskej komisii s eurokomisárom zodpovedným za spravodlivosť.

To je reálna opozičná politika vtedy, keď máte kontakty a skúsenosti. V tom čase ostatné opozičné strany napísali nejaké vyhlásenie, že idú písať listy do Európskej komisie a tak ďalej,“ dodal.

Začiatok konca alebo práve naopak? Známa politická strana … !

Zdroj: Aktuality.sk | Foto: IG/jaro_nad, IG/peter_pellegrini