Aktuálne sa viac ako samotný termín prezidentských volieb blíži deadline pre ohlásenie kandidatúry, k čomu patrí aj vyzbieranie podpisov medzi občanmi, prípadne v parlamente SR. Sotva dva týždne pred uzávierkou sa do hry o prezidentské kreslo prihlásila postava, ktorá síce zrejme veľké šance nemá, no zato je veľmi známa.

15 tiśic podpisov sa pokúsi po ohlásení ambícii byť prezidentským kandidátom predseda strany ĽSNS, teda Marián Kotleba. Táto kontroverzná postava našej politickej scény sa o post prezidenta pokúsila aj v roku 2019. Vtedy Kotleba získal 222 395 hlasov, čo predstavovalo 10,39% platných hlasov a obsadil 4. priečku.

Vtedy bol ale prakticky na vrchole, zatiaľ čo teraz má za sebou výrazný prepad, čo dokumentovalo aj menej ako jedno percento hlasov, ktoré jeho strana získala v parlamentných voľbách. Vzhľadom k tomu, že to bolo len 25 tisíc hlasov, zatiaľ čo teraz prinajlepšom presvedčí o pár tisíc voličov viac, nedá sa očakávať, že by mohol reálne pomýšľať na postup do 2. kola.

Marián Kotleba ma na vyzbieranie 15-tisíc podpisov len dva týždne. Návrhy kandidátov na prezidenta SR je totiž možné odovzdať len do 30. januára. Bývalý opozičný poslanec NR SR totižto len ťažko pri dnešnom zložení parlamentu získa pätnásť podpisov v jeho “útrobách”.

„Do dnešného dňa na Slovensku neohlásil kandidatúru ani jeden skutočne národný kandidát. Národný volič, človek, ktorý nechce, aby Slovensko skončilo v rukách globalistov, by v prezidentských voľbách za súčasnej situácie nemal koho voliť,“ povedal to svojom videu s tým, že o jeho kandidatúre rozhodol snem ĽSNS.

Podobné slová sme nedávno počuli aj zo strany SNS, avšak Andrej Danko a ani nikto z tejto strany zatiaľ taktiež kandidatútu oficiálne nepotvrdil.

JE TO OFICIÁLNE: Poznáme dátumy prezidentských volieb!

Zdroj: Aktuality | Foto: Hitky, FB/Marian Kotleba – kandidát na prezidenta Slovenskej republiky