Pre rodiča asi neexistuje nič bolestivejšie ako úmrtie jeho dieťaťa. Vlastne nikto, kto to nezažil sám, to nedokáže pochopiť a dostatočne sa vcítiť do pocitov otca a mamy. Avšak niekedy je ten koniec ešte šokujúcejší a viac trpký.

Prípad austrálskej rodiny, ktorá prišla v prvej polovici mája o iba 5-ročného Cruza, je doslova nočnou morou pre každého rodiča a vlastne aj pre lekárov.

Cruz bol podľa informácií zdieľaných po celom svete zdravým chlapcom bez nejakých zdravotných problémov. Ani v osudný večer si na nič nesťažoval. Rodičia ho uložili rovnako ako stovky krát predtým, no, žiaľ, naposledy. Ráno sa chlapec neprebral.

Čo je najšokujúcejšie na tomto prípade? Skutočnosť, že podobne ako niekoľko prípadov ročne, aj prípad Cruza zarazili doktori do kategórie “náhle nevysvetliteľné úmrtie v detstve“.

To je kategória úmrtia dieťaťa staršieho ako 12 mesiacov, ktoré aj po dôkladnom vyšetrení prípadu vrátane kompletnej pitvy, obhliadky miesta úmrtia a preskúmania klinickej anamnézy zostáva nevysvetlené. Dá sa povedať, že sa vymyká nielen laickému, ale aj vedeckému poznaniu a pochopeniu a zároveň nemožno žiadnym vyšetrením ani sledovaním akýchkoľvek príznakov predísť skonu.

Tragická udalosť na juhu Slovenska: ÚMRTIE 14-ročnej školáčky!

Zdroj: Dailymail | Foto: Depositphotos