Už 71-ročný bývalý režisér Zdeňek Troška dokázal natočiť niekoľko fantastických komédií, ktoré pozná celé “Československo”. Počnúc trilógiou Slunce, seno, prvými tromi Kameňákmi a končiac rozprávkami ako Princezná ze mlejna alebo Z pekla štěstí.

Čo robí aktuálne, keď už nerobí a odmieta sa vrátiť?

„Užívam si, že už nič nemusím. Vstávam o štvrtej ráno, veľa čítam, mám veľa kníh, ktoré som si pripravoval práve na obdobie, keď budem v penzii. Po obede si pekne zdriemnem. Vždy som si myslel, že nikdy nebudem bez filmu existovať, ako som ho miloval, ale nechýba mi to. Síce mi stále chodia ponuky, aby som niečo natočil, ale nikto ma už neprehovorí. Skončila kapitola natáčania, začala ďalšia kapitola, ktorá sa volá dôchodok,“ prezradil Zdeněk Troška, ktorý teda evidentne už žiadne nové dielo nenatočí. Tým posledným bola rozprávka Zakleté pírko z roku 2019.

Čo sa týka peňazí, priznáva, že dôchodok najvyšší nemá, no zrejme si vďaka svojim úspešným dielam dokázal zarobiť behom života dostatočné množstvo.

„Asi každý senior by si dokázal predstaviť mať penziu vyššiu, ale čo sa dá robiť. Zaplaťpánboh, že aspoň niečo dostávame. Môj dôchodok je priemerný a žijem pomerne skromne,“ povedal.

Následne dodal, že ho vie rozčúliť, ak počuje o tom, ako si pridávajú vo vláde. „Čo ma ale dokáže naštvať, keď počujem, ako niekto kopne do lopty a má za to milióny. Potom sú tu lekári, machri, ktorí operujú, zachraňujú ľudské životy, chcú niečo pridať a vládni politici sa k nim otočia chrbtom. Hlavne, že si sami zvýšia platy,” zhrnul svoje myšlienky pre CNN Prima NEWS.

Kde sa vytratil “Venca”? Takto dnes vyzerá frajer zo Slunce, seno!

Zdroj: Prima News | Foto: IG/oslavnych