Prezidentské voľby sa budú konať na jar v roku 2019, pričom náš súčasný prezident Andrej Kiska verejne oznámil, že sa už o najvyšší post v štáte uchádzať nebude. Vtedy toto rozhodnutie odôvodnil vyjadrením, že sa chce viac venovať svojej rodine, no šušká sa aj o jeho tajných plánoch vytvoriť novú politickú stranu. Tým však prekvapenia nekončia, iba začínajú.

V týchto dňoch vieme, že sa o post prezidenta pokúsi predseda strany Most-Híd, Béla Bugár, pričom si na rovnakú pozíciu trúfne aj šéf ĽSNS, Marián Kotleba. Kandidátom zo strany Sme rodina je Milan Krajniak, ktorý je známy pod prezývkou Posledný križiak.

Zaujímavou osobnosťou, odhodlanou vyhrať voľby, je rozhodne Oskar Fegyvereš, ktorý nielenže je bývalý SIS-kár, ale zároveň aj svedkom únosu syna prezidenta Michala Kováča. Netradičný zoznam kandidátov uzatvára Štefan Harabin, ktorý v minulosti ,,kraľoval“ ministerstvu spravodlivosti.

Strana Smer-SD dlhé mesiace o svojom ,,vyvolenom“ mlčala a robila okolo tohto rozhodnutia poriadne tajnosti, avšak len doteraz. Plán nášho bývalého premiéra bol totiž presvedčiť Miroslava Lajčáka, aby zabojoval o post hlavy štátu. Od ľudí má totiž celkom slušné referencie, no odmietol. Oficiálnym kandidátom sa tak stal súčasný minister financií Peter Kažimír.

Práve tento muž sa však nikdy neštylizoval ako politik. Do tohto momentu sa považoval za odborníka na verejné financie, pričom riešil hlavne ekonomické témy. Aj keď sa ukázal ako jeden zo schopnejších ministrov, stačí na najdôležitejšiu pozíciu v štáte?

Zdroj: topky.sk  |  Foto: Facebook