Slávny hudobník z kapely, ktorú pozná celý svet, skončil v nemocnici. Skolaboval priamo po koncerte a do šatne, kde začal lapať po dychu, mu musela byť okamžite privolaná záchranka.

Známy americký gitarista Joe Perry (68), ktorý patrí medzi 100 najlepších na svete, skončil v nemocnici. Hudobník, ktorý stál spolu s Stevenom Tylerom pri zrode legendárnej kapely Aerosmith, skolaboval krátko po odohraní skladby Walk This Way na Madison Square Garden v New Yorku, keď mu prišlo nevoľno.

V šatni začal zrazu lapať po dychu a bolo nutné rýchle privolanie záchrannej služby, ktorá Perrymu podala kyslík a zaviedla tracheálnu trubicu na uvoľnenie dýchacích ciest. Po následnej hospitalizácii mu bol nariadený pokoj a hudobník musel svoje vystúpenia prerušiť až do konca mesiaca.

Líder kapely Tyler má o svojho kolegu strach, keďže podobný kolaps nastal aj pred rokom v dôsledku dehydratácie a vyčerpania: “Trochu ma to už desí. Poznám svojho brata. Je to okrem mňa jediný človek, ktorý je vo svojom umení taký zanietený ako ja. Vždy ma žiada aj o tri, štyri vystúpenia v kuse, no ja nemôžem. Zničil by som si hlas. Ja ale viem, ako sa postarať o svoju kariéru, zdravie a aj Joe-ovu zanietenosť,” vysvetľuje pre denník Independent Steven, ktorý sa stal minulý rok štvornásobným dedkom. Perry sa teraz musí dostať opäť do formy, aby sa mohol vrátiť na milované pódium.

Joe Perry skončil v nemocnici
Gitarista skolaboval v šatni po koncerte
Perry sa musí zotavovať a prerušil vystúpenia

Zdroj: independent.co.uk | Foto: Facebook, YouTube