Situácia ohľadom koronavírusu neustupuje, naopak, množstvo Slovákov podlieha čoraz väčšej panike. Aj keď sa na sociálnych sieťach objavuje čoraz viac “zaručených” informácii z údajne dôveryhodných zdrojov, o šírenie poplašnej správy sa aktuálne postaral istý mladý muž. Ten svojim známym rozposlal nahrávku, pričom ňou vedome rozšíril paniku!

Na sociálnej sieti Facebook si už zopár hodín preposiela množstvo Slovákov hlasovú správu, v ktorej mladý mužský hlas upozorňuje na blížiacu sa katastrofu. Tvrdí, že Bratislava bude v najbližších hodinách uzatvorená armádou vojakov, pričom je nevyhnutné mať v zásobe potraviny približne na dva týždne.

Hlúposť Slovákov nemá medze: Dnešná situácia v Jasnej vás rozzúri!

Ako však apeluje na občanov polícia, v tomto prípade ide o hoax! “Keďže existuje dôvodné podozrenie, že ide o trestný čín “šírenie poplašnej správy”, autorovi hrozí väzenie,” uvádza na svojich stránkach štátny orgán. Polícia zároveň vyzýva, aby ste ju kontaktovali v prípade, že máte tip na meno a bydlisko autora nahrávky. “Poprosíme aj niekoľkých z vás, aby nám poslali svoje mená, adresy a telefónne čísla pre prípad nutnosti svedeckej výpovede, ktorá je potrebná pre trestné konanie a usvedčenie páchateľa,” dodáva polícia.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Instagram HITKY_SK plný pikošiek! Nájdete ho >>>TU<<<

Zdroj: FB/Hoaxy a podvody – Polícia SR