Slovensko v týchto dňoch čelí mimoriadne závažnej situácii, v rámci ktorej prijala vláda striktné opatrenia. Potom, čo bola v dôsledku hrozby šírenia sa ochorenia koronavírus prerušená výučba na všetkých školách, pristúpil krízový štáb aj k razantnejším obmedzeniam.

Koronavírus v týchto dňoch ochromil život nielen v Taliansku či iných krajinách, ale aj na Slovensku. Kým niektorí občania brali hrozby a upozornenia odborníkov na ľahkú váhu, nakoľko sa počet nakazených zvyšoval len mierne, v týchto chvíľach sa rapídne zvýšil. Ako totiž uviedol nový premiér, v sobotu 21. marca bolo na našom území potvrdených rekordných 41 nových pacientov!

Jedným z nich je aj 75-ročný muž, ktorý sa lieči na onkológii a zdravotníkom zamlčal, že bol v kontakte s osobou s pozitívnou cestovateľskou anamnézou. V dôsledku jeho konania je momentálne v karanténe nielen jeho spolubývajúci z nemocnice, ale aj šesť zdravotníkov. „Je veľmi smutné, že práve v tomto období, keď máme byť voči sebe veľmi obozretní a ohľaduplní, nájdu sa ľudia, ktorí dané pravidlá nerešpektujú, porušujú ich, a tým ohrozujú všetkých okolo seba,“ uviedol generálny riaditeľ Národného onkologického ústavu Tomáš Alscher.

Kým v kritickom Taliansku sa počet nakazených približuje k 50 000, pričom v dôsledku choroby skonalo už viac ako 4 000 pacientov, na Slovensku je aktuálne potvrdených 178 prípadov.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Instagram HITKY_SK plný pikošiek! Nájdete ho >>>TU<<<

Foto: FB/Igor Matovič