Igor Matovič už celé mesiace nezastáva funkciu premiéra a na poste ho vystriedal Eduard Heger. Napriek tomu minister financií aj naďalej využíva služby ochranky a opancierovanú limuzínu. Úrad sa zatiaľ nevyjadril, či expremiérovi tieto štátne výhody predĺžia aj na ďalšie mesiace.

Igor Matovič, ktorý zvažuje aj odchod z politiky, sa po zasadnutí do premiérskeho kresla dostal aj k štátnym výhodám ako limuzína so šoférom. Po odštartovaní pandemických opatrení a po mnohých vyjadreniach, ktorými začal strácať na popularite u voličov, sa však mali začať politikovi viacerí ľudia vyhrážať.

Práve po týchto udalostiach dostal Matovič namiesto klasickej limuzíny opancierovanú, ktorá ho mohla lepšie chrániť pred prípadným útokom. Ani po odchode na ministerstvo financií však o výhody neprišiel a naďalej môže používať ochranku aj vozidlo. Koncom júna by sa podľa informácií Nového Času malo rozhodnúť o tom, či sa politikovi výhody predĺžia.

Ministerstvo vnútra, ktoré má prideľovanie ochranky pre vládnych činiteľov na starosti, zatiaľ neuviedlo, či bude predĺženie nutné. Igor Matovič sa k tejto téme zatiaľ nevyjadril, hoci sa v minulosti zasadzoval proti predlžovaniu ochranky pre vtedajšieho expremiéra Roberta Fica.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Facebook! Nájdete ho >>>TU<<<

Zdroj: cas.sk │ Foto: FB/Igor Matovic