Nehoda, ku ktorej došlo v neskorých večerných hodinách vo štvrtok 11. januára, by bola len jednou z mnohých prehliadnuteľných, ak by nemal sedieť za volantom osobného automobilu lider koaličnej strany SNS Andrej Danko.

Ten narazil podľa jeho vlastných slov do semafora a keďže mal vraj isté zranenie, ktoré si potreboval ošetriť, šiel domov a nečakal na policajnú hliadku.

Opozícia požaduje vyvodenie dôsledkov, keďže takéto správanie nie je podľa jej predstaviteľov hodné človeka v postavení, aké má pán Danko. Mal by byť dobrým vzorom pre Slovákov, nie zlým.

Vo veľkom sa diskutuje o tom, či bol pod vplyvom alkoholu, čo, samozrejme, líder SNS odmietol. Každopádne, dychová skúška mu mala byť podľa polície urobená až v piatok popoludní, čo je celkom irelevantné. Za viac ako dvanásť hodín by mohlo vyprchať aj vyššie množstvo alkoholu a preto je tento postup opozíciou taktiež kritizovaný.

Čo na to minister vnútra Matúš Šutaj Eštok? „Budeme vás informovať o presných, minútových časoch, kedy sa čo udialo, zverejníme kamerové záznamy, aby sme vyvrátili akékoľvek podozrenie, že tu ktokoľvek vykonával akúkoľvek nadprácu,“ uviedol v utorok.

Minister vyhlásil, že ak došlo k zlyhaniu policajtov, bude vyvodená zodpovednosť. „Ak zlyhal pán Danko, potom je to na vyvodení zodpovednosti pána Danka,“ dodal.

Rozkol v koalícii: Danko spochybnil Pellegriniho, prezidentom by … !

Zdroj: Aktuality.sk | Foto: YT/Andrej Danko