Monika Jankovská sa ocitla v nemocnici po tom, čo na okolité vnemy nereagovala bežným spôsobom. Zistilo sa, že exsudkyňa mala požiť viac liekov, čo potvrdila aj ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Napriek tomu sa prípad preventívne eviduje ako pokus o samovraždu a má prebehnúť mimoriadna previerka stavu zákonnosti a dodržiavania právnych predpisov pri výkone väzby obvinenej.

Hoci ministerka jednoznačne uviedla, že daným typom liečiva je náročné sa otráviť a obvinená nie je v ohrození života, právny zástupca Jankovskej Peter Erdös sa rozhodol prehovoriť. Podľa jeho slov si extajomníčka vedome siahla na život. “Z môjho pohľadu je zdravotný stav mojej klientky výrazne zlý. Informovala ma, že požitie nadmerného množstva liekov bolo s jej plným vedomím a s vedomím aj následkov, ktoré to môže mať. Môžem jednoznačne povedať, že je to akt zúfalstva,“ uviedol pre Aktuality.

Podľa právnika je problémom, že orgány činné v trestnom konaní nekonajú a jeho klientka bola na výsluchu jedenkrát za posledných päť mesiacov. “Vyzerá veľmi zle, váži asi iba 45 kilogramov. Po psychickej stránke sa cíti tiež veľmi zle,” poznamenal, no dodal, že si nemyslí, že sa o samovraždu pokúsi opäť.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Facebook! Nájdete ho >>>TU<<<

Zdroj: aktuality.sk │ Foto: Televízia Markíza, Televízia JOJ