Ministerstvo zdravotníctva v posledných týždňoch bojuje s vážnym problémom, keďže sa stovky ľudí odhlasujú z termínov na očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Taktiež je tu aj skupina Slovákov, ktorá ani len neuvažuje o tom, že by podstúpila vakcináciu. Na posledné udalosti reaguje aj predseda strany OĽaNO.

Expremiér a súčasný minister financií Igor Matovič v decembri minulého roka prekonal koronavírus, pričom má už dávno za sebou 3-mesačné obdobie, počas ktorého sa nemal dať očkovať. Niekoľkokrát vyhlásil, že sa dá zaočkovať hneď, ako to bude možné, no dodnes tak neurobil.

Čakáreň v jeho vekovej kategórií je už pár týždňov otvorená, takže mu nič nebráni absolvovať vakcináciu, ktorú tak obhajuje. Dokonca spadá do kritickej infraštruktúry štátu, vďaka čomu by sa mohol dať zaočkovať prednostne. Aj napriek tomu, že on sám tak ešte neurobil, verejne kritizuje Slovákov, ktorí odmietajú ,,včeličku“.

Naposledy sa k tejto téme vyjadril na tlačovej konferencií, kde sa snažil pôsobiť viac ako utrápene. „My sa rútime do prúseru. Zostane nám stáť očkovanie na nejakých 40 % na konci leta. Na jeseň budeme mať tretiu vlnu kvôli tomu, lebo sme hlúpi, lebo sa nedáme zaočkovať. Lebo si budeme myslieť, že už sme to porazili,“ vyhlásil Matovič, ktorý nabádal našincov k registrácií v čakárni na očkovanie.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Facebook! Nájdete ho >>>TU<<<

Zdroj: YT/HNtelevízia  |  Foto: TV JOJ, FB/Igor Matovic