Nie je to prvýkrát, čo sa na verejnosť dostala informácia o komunikácií vládnych predstaviteľov a podnikateľov, novinárov či obvinených ľudí. Najnovšie boli zverejnené maily medzi súčasnou ministerkou a blízkym spolupracovníkom Máriana Kočnera.

Denník Nový Čas sa mal dostať k e-mailovej komunikácií ministerky kultúry a Petra Tótha v rokoch 2012 až 2016. Dvojica sa stretla v roku 2012 počas kampane politickej strany 99 %, čo potvrdil aj bývalý novinár. Podľa dostupných informácií mala pravá ruka Mariána Kočnera pomáhať Natálií Milanovej v politickej kariére a radiť jej pri snahe dostať sa do parlamentu.

Členka strany OĽaNO mala dokonca posielať exsiskárovi na kontrolu texty, ktoré chcela zverejniť vo svojom blogu. „Mali by sme sa zamyslieť nad nejakou oblasťou, v rámci ktorej by si sa profilovala, Natálka, aby sme dali tvojim blogom určité smerovanie,“ radil političke Tóth v jednom zo svojich mailov. Ich komunikácia však pokračovala aj v roku 2014, kedy sa strana OĽaNO stala opozičnou stranou.

Milanová sa následne stala poslankyňou, čo bol jeden z jej cieľov. ,,Dnes už je skutočne ten deň, keď moje kroky povedú do národnej zrady,“ napísala bývalému šéfovi SIS. Ministerka sa však vyjadrila aj na adresu svojho šéfa Igora Matoviča. ,,Šašo bol vždy dôležitou postavičkou, mohol si dovoliť povedať pravdu/svoj názor a o hlavu aj tak neprišiel. Spoločnosť asi bude šašov vždy svojim spôsobom potrebovať,“ otvorene prezradila Tóthovi.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Facebook! Nájdete ho >>>TU<<

Zdroj: cas.sk  |  Foto: YT/Ďatel, FB/Natália Milanová-ministerka kultúry, Igor Matovic