V piatok večer v neskorých hodinách došlo v obci Plavecký Štvrtok k veľkej tragédií. Na chate malo podľa informácií televízie JOJ dôjsť k streľbe a samovražde. Na mieste prišiel o život kľúčový svedok, ktorý vypovedá proti známym menám vo viacerých kauzách.

Ide o Františka Böhma, ktorý vypovedal vo viacerých závažných kauzách. Bývalý člen SIS svedčil v kauze Slovenský Texas, Očistec či Judáš, kde vypovedal aj proti generálovi Lučanskému. U zosnulého policajného prezidenta si mal úplatkami kupovať ochranu a z jeho výpovede vyplývalo, že mal Lučanskému platiť dva roky mesačne po 45-tisíc eur a spolu získať 510-tisíc eur. K prípadu Lučanského sa vyjadril nedávno aj policajný prezident Kovařík či generálny prokurátor Maroš Žilinka, pričom prípad preveruje aj špeciálna komisia.

Böhm sa mal na chate streliť do hlavy a zraneniam na mieste podľahnúť. Postreliť omylom do hrudníka mal aj svoju manželku, ktorá sa mu údajne v čine pokúšala zabrániť. Na mieste sa nachádzal aj ich 19-ročný syn. Manželka je po operácií v stabilizovanom stave v ružinovskej nemocnici. Prípad potvrdila aj polícia na sociálnej sieti: “Krátko pred polnocou sme prostredníctvom tiesňovej linky 158 prijali oznámenie o postrelenej žene a zastrelenom mužovi, ktorí sa mali nachádzať v jednom z rodinných domov v obci Plavecký Štvrtok. Muž zraneniu na mieste podľahol.

Prípad aktuálne rieši bratislavská kriminálka a k tomu, čo bude nasledovať v kauzách, v ktorých zosnulý Böhm vypovedal, sa vyjadril špeciálny prokurátor Peter Kysel. “Výpoveď svedka bola urobená v prípravnom konaní, tak ako u každého svedka v trestnom konaní. Je možné a je nutné ju posudzovať súhrnne s ostatnými dôkazmi,” uviedol. Znamená to teda, že jeho výpovede sú platné a budú môcť byť použité aj pred súdom.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Facebook! Nájdete ho >>>TU<<<

Zdroj: noviny.sk, FB/Polícia SR – Bratislavský kraj │ Foto: FB/Polícia SR