Horská záchranná služba má v týchto týždňoch plné ruky práce. Je to iba pár dní, čo došlo k tragickej nehode vo Veľkej Rači, pri ktorej zomrel 8-ročný chlapec Alex. Ani smrť malého dieťaťa však nepresvedčila mnohých lyžiarov, aby spomalili a boli viac obozretní.

Vo štvrtok (16. februára) v popoludňajších hodinách došlo v lyžiarskom stredisku Jasná v Nízkych Tatrách k hrozivej zrážke lyžiara so 4-člennou rodinou. Otec s dvoma maloletými deťmi skončili bez úrazu, no matka utrpela vážne zranenia.

Slovenke prvú pomoc poskytovali horskí záchranári, ktorí poňali podozrenie na vnútorné krvácanie. ,,Po poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti priamo na zjazdovke bola žena naložená na palubu vrtuľníka a s podozrením na vnútrolebečné krvácanie a poranenie krčnej chrbtice…,” uviedla HZS na sociálnej sieti, pričom bola žena prevezená do nemocnice v Banskej Bystrici.

HZS upozorňuje ľudí, aby dodržiavali pravidlá správania na svahu, tzv. Biely kódex. ,,Buďte ohľaduplní k iným osobám a správajte sa tak, aby ste neohrozili život alebo zdravie sebe alebo inému,” varujú záchranári.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Facebook! Nájdete ho >>>TU<<<

Zdroj | Foto: FB/HZS