Mnohí odborníci odporúčajú chrániť sa pred koronavírusom nosením rúška a pravidelným umývaním rúk. Pred vchodom do potravín, banky či iného podniku sú tak najnovšie umiestnené dezinfekčné prostriedky, pričom aplikovanie na ruky sa stalo povinnosťou.

Vedci v najnovšej štúdií opísali kuriózny prípad 43-ročného muža, ktorý mal neobvyklú reakciu na dezinfekčný gél. Pri vstupe do banky si ho aplikoval na ruky, pričom po pár minútach začal trpieť dýchavičnosťou a začervenením na hrudi i tvári.

Zamestnanci banky zavolali sanitku, ktorá ho previezla do nemocnice. Pacient napokon priznal, že je abstinujúcim alkoholikom a užíva liek disulfiram. Človek užívajúci tento liek sa po podaní alkoholu cíti ako po opici. Bolesť hlavy, nevoľnosť a zvracanie má odradiť závislých ľudí od pitia alkoholu.

Práve tieto symptómy mu vyvolal dezinfekčný gél, pričom tri roky je absolútne čistý. Dezinfekcia totiž obsahuje veľké percento alkoholu, ktoré vyvolalo alergickú reakciu. Lekári podali mužovi antihistaminiká s injekciou vitamínu C a po hodine bol prepustený z nemocnice.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Instagram HITKY_SK plný pikošiek! Nájdete ho >>>TU<<<

Zdroj: academic.oup.com  |  Foto: Pixabay