Helena Vondráčková, známa česká speváčka aj herečka, prezradila, že už dávno vie to svoje. O čo ide, sa dozvieme z jej nového albumu.

Album Dávno vím svý v týchto dňoch zažíva svoju premiéru na pultoch obchodov. Album nám ponúka 10 nových komorne ladených skladieb, na ktorých skladaní sa podieľal tím viacerých umelcov. Medzi nimi nechýbajú mená známe predovšetkým fanúšikom českej hudobnej skupiny Oceán. Sú to napríklad Armin Effenberger, Jan Dvořák, ale aj jazzový hudobník pôvodom zo Slovenska, Matej Benko.

Speváčka sa vyjadrila, že mala strach zo spolupráce s novými producentmi, ktorý napokon ustúpil vďaka príjemnej atmosfére počas nahrávania. Spevácky náročným, šansónovo ladeným pesničkám venovala dostatok času, ktorý sa vo finále pretavil do kvalitného výsledku. Vypočujte si úvodnú pieseň albumu s názvom Čierne labute:

Helena Vondráčková je na hudobnej scéne už neuveriteľných 52 rokov. Za svoje spevácke začiatky vďačí českej speváckej súťaži Hledáme nové talenty, na ktorej len ako 17-ročná predviedla svoju interpretáciu piesní od George Gershwina, Summertime a The Man I Love. Už o rok neskôr získala svojho prvého Zlatého slávika za známe piesne Červená řeka a Pátá. V roku 1968 stvárnila aj svoju prvú filmovú postavu princezny vo filme Šialene smutná princezná. Dnes sa pravidelne objavuje v nomináciách na Zlatého slávika a na svojom konte má už aj množstvo hereckých úloh.

Zdroj: Bontonland.cz, Wikipedia, Youtube | Foto: Depositphotos.com